Sani Prevent Mozgásszervi Program

  • Összefoglaló szakemberek számára- 

A program elemeit külön-külön a világ minden pontján használják, az újszerűséget a saját koncepció alapján az elemek együttes alkalmazás jelenti. A koncepció az élő szervezetek lengéscsillapító rendszerére, a funkcionális aszimmetriára (mint a mozgásszervi problémák melegágya) és az érintett területek kapillarizációjára épül.

A program keretében speciális méréseket végzünk, majd ahol az eredmények indokolják csont és porcépítőmikroszerkezeti (funkcionális étrend kiegészítők) tápanyagok svédasztal szerű bevitelére teszünk javaslatot, valamint az érintett területek kapillarizációjának fokozásával segítjük a tápanyagok jobb beépülését.

 Az egyik mérőeszköz az XCT 2000 pQCT aminek segítségével szöveti szintű csontvizsgálatokat végzünk, a vizsgálat eredményeként a csontok ásványi anyag tartalma mellett a subcondralis  szivacsos csontállomány szerkezetére is információkat kapunk.

 A másik, Leonardonak nevezett izomdinamikai mérőeszközzel a fittindex(%), mozgáshatékonyság(%), súlypont emelkedés(cm), robbanékonyság(m/s), mellett mint legfontosabb információ a funkcionális aszimmetria mértékét(%) tudjuk megállapítani, azaz ugrás során a két testfél közti %-os különbséget a kifejtett erőben és az elvégzett munkában. Ez az információ egyebek mellett rendkívül fontos lehet egy subklinikai sérülés felderítésénél, illetve a rehabilitáció eredményességének a megítélésében.

  A Spinelinernek nevezett perkussziós eszközzel diagnosztikus módban a csigolya szegmensek mobilitását tudjuk mérni. Szintén ezzel az eszközzel terápiás módban a törzs aszimmetriáját (gerincferdülés , csípő kimozdulás) tudjuk korrigálni.

 A lábak aszimmetriáját a Galileo –billegő platós egésztest vibrációs készülék segítségével csökkentjük, szintén ezzel a készülékkel tudjuk jelentősen fokozni az érintett területek kapillarizációját , valamint az izület körüli izmok erősítésével, az érintett izület stabilitását is növeljük. 

Az érintett területek kapillarizációja fontos, mert az inaktivitás következtében a hajszálerek leépülnek, így a sérült mikroszetkezeti részek eltávolítása és az újraépítéshez szükséges tápanyagok odaszállítása zavart szenved. Az izületek stabilitása csökkenti az izületi felszíneket borító porcok igénybevételét, kopását.

 Programunkban négyféle étrend kiegészítőt használunk, a csontképzés fokozására a Sani Prevent csontport adjuk, ez minden más csonterősítővel szemben kész kalcium hidroxyapatite-ot és a BMP-ket (Bone Morphogenic Protein- az osteoblast tevékenység serkentése) tartalmaz, így a csontszövetek javítása (rebuilding) valamint a csontépítés (building) folyamata jelentősen felgyorsul.

 Porcépítésre a Seatone termékcsalád három tagját adjuk, ezek alapját újzélandi tisztított kagylókoncentrátum adja (egyéb kagyló készítményekkel szemben csak a kagyló test biológiailag aktív 20%-át tartalmazza !) .Egyéb porcképzőkkel szemben nem csak a mikroszerkezeti tápanyagokat tartalmazza, hanem egyéb biológiailag aktív anyagai az érintett területek kapillárisainak az átjárhatóságát is növelik ( trombolítikus, fibrinolítikus, vörösvértes összecsapzódást gátló, ödéma csökkentő hatások). 

 Az alap Seatone csak az aktív kagyló koncentrátumot tartalmazza és a synovia termelés javítása révén gyors, már 2-3 hét után érzékelhető változást produkál.  A két Sport változatot célirányosan egyéb természetes anyagokkal is kiegészítették.

 A Seatone Sport Restart a sérülésekből, műtétekből való gyorsabb felépülést segítendő pluszban prolint és glicint is tartalmaz, amik a hegszövetek (mikrohegek) rugalmasságát javítják. 

 A Seatone Sport Endurance Extra pluszban spirulinát , ami a szövetek savasodását csökkenti a széndioxid gyorsabb felszabadítása révén, valamint kreatint tartalmaz az izmok energia ellátásának javítására. A termék kiválóan alkalmas a sportolók teljesítményének fokozására és a sérülés veszély csökkentésére.

    Mindkét sport termék doppingmentességi igazolással rendelkezik.   

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük