Seatone 230mg

8.500 Ft

Leírás

A Seatone Új-Zélandon (a világ legkevésbé szennyezett része) tenyésztett taréjos zöld kagyló, magas szintű technológiával előállított, minőségi kivonatát tartalmazza, kapszulába zártan, így szedésével számos, a szervezetünk számára létfontosságú összetevőhöz jutunk. Ezek közül is kiemelkedik a glukózamin mint a kötőszöveti alapállomány (a szervezet azon része, ami a sejteket, szöveteket egységes egésszé tartja össze)alkotója. Fő feladata a vizet megtartani, megkötni a sejtek közötti térben, ezáltal biztosítva a sejtek közti anyagforgalmat. A kor előrehaladtával (öregedés), különféle betegségek esetén (kiszáradás), sérüléseknél, stressz alkalmával, ezek a vízterek kevesbednek meg és vezetnek a sejtszintű anyagforgalom felborulásához, ami különböző kórformák kialakulást eredményezi. Mozgásszervi elváltozások esetében, ahol speciális kötőszöveti elemek (porcok, szalagok, inak, izületi nedv stb.) érintettek, még fontosabb a szervezet glukózaminnal való megfelelő ellátása!

Rendszeres szedése ajánlott minden korosztály számára, de leginkább azoknak, akiknél mozgásszervi problémák már jelentkeztek vagy várhatóan jelentkezni fognak (genetikai háttér). Segít visszaállítani az izületek mozgathatóságát ezzel biztosítva a jó közérzetet!

Az ajánlott napi adag felnőtteknek 2-3 hónapig 2×2 kapszula (80kg-os testsúlyig, felette minden megkezdett 20 testtömeg kilogrammonként+1 kapszula) ezt követően 2×1 kapszula, gyerekeknek testsúly függvényében, az adag fele is elegendő.

Étrendkiegészítő lévén értelemszerűen bármeddig szedhető és bármikor igény szerint csökkenthető-növelhető az adag. Semmilyen káros mellékhatása nem ismert, bármilyen gyógyszerrel együtt szedhető. Nagyon ritkán hal-kagyló allergiás embereknél kiütéseket okozhat, ilyenkor a szedését abba kell hagyni. Éhgyomorra nem tanácsos bevenni, mert esetenként kellemetlen kagyló-íz felböfögést eredményezhet, egy kis ennivalóval együtt fogyasztva ezt elkerülhetjük. A készítmény nem tartalmaz semmilyen tartósítószert.

A doboz 120 db kapszulát tartalmaz.

Előállítás:
A Seatone termékek alapját adó újzélandi taréjos zöldkagyló (Pena canaliculus) egy speciális kagyló faj, ami csak Új-Zéland partjainál a világ legtisztább tengervizeiben él.
A jelenleg ismert leggazdagabb glukózamin (az élőszervezetek kötő-támasztó szöveti vázát felépítő összetett fehérje-szénhidrát molekulák, amik túlnyomórészt tengeri puhatestűekben és halakban találhatóak) forrás, ezért kagyló-farmokon speciális körülmények között, rendszeres ellenőrzés mellett tenyésztik. Egyetlen ilyen kagyló naponta 300 l tengervizet szűr át magán (táplálék és oxigénforrás), ennek köszönhetően a kagyló húsa rendkívül gazdag biológiailag aktív anyagokban. A kagylókat tenyészidejük csúcsán (amikor a legtöbb tápanyagot tartalmazzák), kb. 16-18 hónapos korukban gyűjtik be és rekord gyorsasággal, 1 óra alatt (azért fontos, hogy a hatóanyagok ne károsodjanak, ne pusztuljanak el a kagylók, ne képződjenek káros anyagok) a feldolgozó üzembe szállítják. A feldolgozás gyógyszeripari körülmények között (a legszigorúbb nemzetközi előírásoknak megfelelően) történik. A Biolane GLME egyedülálló (világszabadalommal védett) folyékony-frakcionálásos technológiával készült kivonat, az eljárás során a kagyló-húsnak csak a biológiailag aktív részét (frakcióját) nagyságrendileg az egész kagyló-test mintegy 20%-át használják fel (Biolane- Activ Green Lipped Mussel Extract)a termékek gyártásához.

Ebben különböznek a Seatone termékek minden más újzélandi kagyló készítménytől, ennek az eljárásnak köszönhetően a hatásuk nem hígul fel (nem tartalmazza a biológiailag inaktív ballasztot) és az allergizáló hatás is csökken.

Röviden összefoglalva azt mondhatjuk, hogy a Seatone termékekben tisztított, koncentrált újzélandi kagyló kivonat található (Biolane). A kapszulák külső anyaga is glutén mentes zselatinból készül, ami kíméli az emésztő traktust és lehetővé teszi, hogy a hatóanyagok közvetlenül a gyomor mögötti vékonybél szakaszból szívódjanak fel. A termékekhez, sok porcépítővel ellentétben, semmilyen szintetikus, mesterségesen előállított adalékanyag sincs hozzáadva, ez teszi lehetővé azt, hogy szedésük során nem kell szünetet tartani. Folyamatosan szedhetőek, ezáltal biztosítva a porcok állandó izületi nedvvel történő ellátását és a porcépítést, visszaépítést.

Hogyan hat?
A Seatone termékek biológiailag aktív anyagai közül kiemelkednek a glukózaminok, az élő szervezetek kötő-támasztó szöveti vázát alkotó 5 természetes glükózamin (chondroitin-4-szulfát, chondroitin-6-szulfát, dermatán-szulfát, cheratán-szulfát és hialuronsav) mindegyike megtalálható bennük. A kötő-támasztó szöveti váz mikro szerkezetét a proteoglikán mátrixot építik vissza, így a szalagok, inak, porcok, izmok, de a csontok élő szövetének a regenerálásában is döntő szerepük van.

Izületi nedvtermelés:
Az izületekben a csontokat borító porcok nem tartalmaznak vérereket, ezért táplálásuk csak mozgás közben a szivacsszerű szerkezetük révén beszívott-kipréselt izületi nedv segítségével lehetséges. Az izületi nedv egyrészt viszkozitása révén segíti az ízületi felszínek egymás fölötti elcsúszását (könnyíti a mozgást), másrészt glukózamin tartalma révén táplálja a porcokat, azaz segít térhálós mikro szerkezet folyamatos visszaépítésében. A porcok rugalmassága ennek a finom térhálós szerkezetnek a függvénye, mert mozgás közben a porcok folyamatosan lengéscsillapítást végeznek, melynek során a finom szerkezete sérülhet. A sérült részek nem tudják megkötni a porc rugalmasságát adó víz molekulákat, azaz kiszárad a porc, rugalmatlanná , sérülékennyé válik és mint egy rossz rugózású matracnál, csökken a lengéscsillapító hatás , a csontfelszínek érintkeznek, ami a csonthártya fájdalmával jár.

A Seatone kagylókivonatok általában 3 hét alatt az izületi nedvtermelést optimalizálják, ami a termékeket szedők 70%-nál jól érzékelhető javulásban nyilvánul meg, könnyebb lesz a mozgás (mint amikor az ajtósarkat megolajozzák) csökken az izületek recsegése-ropogása.

A jótékony hatás testszerte érvényesül, minden izületben normalizálódik az izületi nedvtermelés és mindenhol javul a kötőszövetek rugalmassága (érfalak, izmok, belső szervek) sőt a bőr, a haj és körömképletek minőségében is pozitív változás következhet be.

Tudomány, történet :
A „kagyló-story” 1972-ben kezdődött Új-Zélandon, amikor gyógyszerkutatók megkeresték a kagyló feldolgozással foglalkozó McFarlane céget (kagyló port gyártottak ételízesítőként és leves-porként), azzal a kéréssel, hogy a kagyló-port szeretnék kipróbálni a daganatok elleni harcban. A szakma szabályai  (kettős vak teszt) szerint végzett vizsgálatok során a kagyló-por nem mutatott kiemelkedő hatást a különböző daganatok legyőzésében, azonban minden olyan paciens, aki részt vett a vizsgálatokban és mellette valamilyen izületi bántalomban szenvedett rendkívüli javulásról számolt be, ami az izületi bajaikat illette. Jobb lett a közérzetük és könnyebb, felszabadultabb lett a mozgásuk. Ez a tapasztalati tény indította el a mind a mai napig tartó vizsgálatok, kutatások sorozatát, melyeknek az a célja, hogy azonosítsák a kagylóban lévő hatóanyagokat, valamint feltárják a kedvező biológiai hatások mechanizmusát. A kutatások eredményeit felhasználva a McFarlane cég lassan átalakult és az egyszerű kagyló feldolgozóból világpiac vezető egészséges élelmiszereket gyártó céggé nőtte ki magát.

Természetesen más cégek is megérezték a kagyló-kapszulákban rejlő üzleti lehetőséget és elkezdték a termelést. A McFarlane cégnek (több tulajdonosváltáson és névcserén átesve ugyan), világszabadalommal védett egyedi feldolgozási technológiájának köszönhetően mind a mai napig sikerült megőrizni vezető szerepét. A siker titka abban rejlik, hogy a cég szoros kapcsolatot ápol több kutató bázissal (Aucklandi, Sidney-i orvosi egyetem stb.) és a legfrissebb tudományos információkra, tapasztalatokra épít, így sikerül folyamatosan megelőznie a versenytársakat.

Kezdetben a kagyló biológiai hatékonyságát a fehérje komponenseknek tulajdonították, majd a szénhidrátok (glukózaminok) felé fordultak, végül a zsírsavak (omega 3, eicoszterin stb.) kerültek fókuszba. A végső álláspont szerint az alkotók együttes hatása fejti ki a kedvező élettani hatást, ezért a legtöbb cég a teljes kagyló-húst felhasználja kapszuláinak gyártására. A Biolane GLME egyedi technológiája azonban lehetővé teszi, hogy a kagyló kivonatból elkülönítsék a hatásért felelős frakciókat, ami nagyjából az egész kagylóhús mindössze 20%-át teszi ki, ezáltal egy jóval hatékonyabb tisztított koncentrátumot nyernek, amit Biolane Activ Green Lipped Mussel Extract néven védtek le. Az eljárásnak köszönhetően nem hígul fel a hatékonyság és csökken a kagyló allergizáló hatása is.

A tudomány vívmányainak gyakorlati alkalmazása a tartós siker titka, amit mi sem bizonyít jobban, hogy a különböző konkurens termékek hosszabb-rövidebb (reklám kampánytól függő) idő után eltűnnek a piacról, de a Seatone termékek már majdnem 40 éve egyre sikeresebbek világszerte.

A legtöbb egészség károsodás hátterében valamilyen hiánybetegség (a szervezet számára nélkülözhetetlen összetevő hiányos bevitele) áll. Köztudottan mi magyarok vezető helyen állunk az egészségtelen táplálkozás terén. Mivel életmódján, étkezési szokásain nagyon nehezen változtat mindenki, az élelmiszereinkből hiányzó tápanyagok pótlására a természetes étrend kiegészítők rendszeres szedése tűnik a legkézenfekvőbbnek. Az élet az óceánokból származik, így mi emberek is génjeinkbe kódoltan hordozzuk az ott található tápanyagok iránti igényt. Országunknak nem lévén tengere a mi esetünkben a tengeri eredetű étrend kiegészítők jelentősége felértékelődik! A Seatone, mint tengeri eredetű, természetes étrend kiegészítő, minden, egészségét megőrizni kívánó magyar embernek segítségére lehet.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Seatone 230mg” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük