Protec

Lumbális terápiás eszköz

A természet erejét, a gravitációt használja a gyógyításhoz, így fájdalom és kockázatmentesen, akár 50%-os javulás érhető el már az első kezelést követően.

Használata javallott minden korosztályban:

-Heveny derékfájdalom (becsípődés)
-Idült- régóta fennálló derékfájdalom
-Porckorongsérv
-Kezdődő porckorongsérv
-Ismeretlen eredetű deréktáji panasz
-Csípőmobilizáció
-Csigolyaelcsúszás
-Gerincferdülés

Aktív –lebegő terápiás gyakorlat derékbántalmakra: Lumbális Felfüggesztéses Módszer

Protec lumbális terápiás eszköz

A felfüggesztés egy természetes húzóerőt eredményez, ami egyformán hat a felületesen és a mélyen fekvő izomcsoportokra, így szignifikánsan csökken az izomfeszültség és javul az érintett terület vérellátása. 

Protec lumbális terápiás eszköz működési elve

  A Protec terápia a paciensek deréktájéki nyomásának a csökkentését, dekomprimálását szolgálja, a felsőtest és (ami nagyjából  az össztesttömeg 60 %-át teszi ki) a lábak felemelésével és felfüggesztésével, szignifikáns csökkenés következik be a csigolyaközti porckorongat érő terhelésben. 
A Protec terápia, során az altest tömege „horgony”-ként működik és egy természetes húzóerőt közvetít a derékra, ezáltal a feszültség alatt lévő gerinc melletti izmok is megnyúlnak, tenzió mentessé válnak. 
Ebben a helyzetben számos terápiás és rehabilitációs mozgás típust tudunk elvégezni a lumbális terület, a lábak, stb. kezelésére.
A Protec prototípusát, új módszerre alapuló innovatív lumbális kezelő egységként 2000. augusztusában mutatta be a San Diego-i Nemzetközi Humán Tudományok Kongresszusán Dr. Hiroshi Jonai M.D. a Japán Egyetem munkatársa.

Értékelés

  • A Protec egy szék típusú eszköz, így a paciensek elkerülhetik a számukra kényelmetlen oldalfekvést. Ez elsősorban azok számára jó hír, akik heveny derékfájdalommal küszködnek, valamint a terapeuta számára is egy jobban hozzáférhető, kényelmesebb helyzetet teremt munka közben. 
  • A mobilizációs terápia széles tárházát teszi lehetővé, melyből a terapeuta kiválaszthatja a számára kedvezőt.
  • A Protec-et használó orvosok beszámolói alapján a paciensek 93%-nál hatékony a kezelés.
  • Minden harmadik, Protec-et használó orvos arról számol be, hogy az eszköz minden kiegészítő mobilizációs terápia nélkül is eléri a kívánt hatást. Ez azt mutatja, hogy a Protec-kel történő felfüggesztés következtében létrejövő csigolyaközti porcgyűrűk nyomáscsökkenése, önmagában is jelentős javulást eredményez a derékfájdalmak esetében.
  • A Protec az izomhúzódásos (feszültség) esetek rehabilitációs kezelésében is hatékonynak mutatkozott.
  • A Protec egy olyan eszköz, ami biztonságos, stresszmentes és kényelmes kezelést jelent a paciensek számára.