GYIK

Sani-Prevent Csontpor

A szedést követően mennyi idő elteltével érezhető a hatás?

Törések esetében 2-3 hét, egyébként a csontépítés lassú, hosszú folyamat, minimum 3-4 hónap szükséges ahhoz, érezhető változás álljon be, sőt gyakran csak mérő eszközökkel (XCT 2000 , RTG) mutatható ki a javulás.

Mennyit szedjek?

Az adagot az adott személy testtömege és a probléma súlyossága határozza meg, telefonos, vagy e-mail-en történő megkeresés alapján szakembereink készséggel segítenek az optimális adag megállapításában. Általános adag törés esetében és szoptatás alatt 20 testtömeg kg-ként 1 kapszula naponta, megelőzésre 30 ttg-kg-ként 1 kapszula/nap.

Meddig kell vagy lehet szedni?

Étrend kiegészítő lévén bármeddig (akár élethosszig is) szedhető, az érzet és a pénztárca határozza meg, hogy ki meddig és milyen adagban szedi. Törés esetében minimum 2 hónap, terhesség, szoptatás, gyors növekedés alatt végig.

Szedhető-e egyéb betegségek mellett?

Természetesen bármilyen egyéb betegség (cukorbetegség, magas vérnyomás stb.) mellett is szedhető.

Szedhető-e egyéb gyógyszerekkel, étrendkiegészítőkkel együtt?

Ezidáig semmilyen kölcsönhatás más gyógyszerrel nem ismeretes, így minden korlátozás nélkül együtt szedhető bármivel.

Van-e mellékhatása?

Káros, az általános egészségi állapotot kórosan érintő vagy kellemetlen mellékhatás nem ismeretes.

Gyerekeknek adható-e?

Igen, a gyors növekedés alatt kifejezetten ajánlott, mert hozzájárul az egészséges csontozat és fogak kialakulásához. Már 3 éves kortól adható, akár a kapszulából kivéve a töltet bármilyen erős ízű ételbe belekeverhető (kefir, joghurt, lekvár, méz stb.)

Állatoknak adható-e?

Igen. Kutyák, macskák, kis emlősök, madarak esetében is kedvezőek a tapasztalatok. A hasonló, állatok számára gyártott készítményekhez képest magasabb minőségű és közvetlenül beépülő hatóanyagtartalma teszi kedvezőbbé.

Hogyan tudom beszerezni?

Megrendelheti postai utánvéttel online: sani@saniprevent.hu , faxon: 0622 506 416 vagy telefonon: 0622 506 415 . Vagy megvásárolhatja központjainkban :Székesfehérvár, Prohászka u. 42/a, Budapest IX. Tűzoltó u. 78-80., vagy a honlapunkon található viszonteladók listájáról kiválaszthatja az Önhöz legközelebbit (a viszonteladók árai eltérőek lehetnek!).


Seatone

A szedést követően mennyi idő elteltével érezhető a hatás?

Általában 10 emberből 7-nél már 2-3 héttel a szedés elkezdését követően jól érezhető a változás. Van olyan paciens, aki már 2-3 nap után érzi a hatást. Reggel könnyebben indul el, csökken a fájdalom, összességében „olajozottabb” a mozgás. Meg kell említeni, hogy a szedők 1-2 %-ában az első napokban felerősödhet a fájdalom, ami aztán 2-3 hét elteltével megszűnik, vagy jelentősen mérséklődik.

Mennyit szedjek?

Az adagot az adott személy testtömege és a probléma súlyossága határozza meg, telefonos, vagy e-mail-en történő megkeresés alapján szakembereink készséggel segítenek az optimális adag megállapításában. Általános adag 80 testtömeg kg-ig első doboz 2 kapszula reggel, 2 kapszula este evés közben. Majd a 2. doboztól 1-1 kapszulára csökkenthető az adag. Az adagot saját magunk is az érzet alapján változtathatjuk. Időjárási front, nagyobb igénybevétel esetén növelhetjük, majd nyugodt időszakban csökkenthetjük.

Meddig kell vagy lehet szedni?

Étrend kiegészítő lévén bármeddig (akár élethosszig is) szedhető az érzet és a pénztárca határozza meg, hogy ki meddig és milyen adagban szedje. Minimum 3-8 hónapos indokolt. Régóta fennálló panaszok esetekben érdemes egy kisebb fenntartó adagot folyamatosan szedni, vagy kúraszerűen, amikor újból jelentkeznek a panaszok 2-4 hónapig.

Szedhető-e egyéb betegségek mellett?

Természetesen bármilyen egyéb betegség (cukorbetegség, magas vérnyomás stb.) szedhető egyedül a kagylóallergia (viszkető kiütések) zárja ki a szedését. Köszvény esetében a szedés megfontolandó, mivel tartalmaz fehérjéket, amik fokozhatják a húgysav kristályok képződését. Amennyiben a szedést követően a köszvényes panaszok fokozódnak a szedést abba kell hagyni.

Szedhető-e egyéb gyógyszerekkel, étrendkiegészítőkkel együtt?

Az elmúlt több mint 35 évben semmilyen kölcsönhatás semmilyen gyógyszerrel nem ismeretes, így minden korlátozás nélkül együtt szedhető bármivel.

Van-e mellékhatása?

Káros, az általános egészségi állapotot kórosan érintő mellékhatásról eddig nem számoltak be. Kellemetlen mellékhatások viszont lehetnek. A legjelentősebb a „kagyló-íz felböfögés” és a puffadás, ezért javasoljuk, hogy evés közben történjen a beszedés, esetleg élőflórás kefir együttes fogyasztása segíthet. Laza bélsár, ami néha hasmenéssé is fokozódhat, ritkán előfordul. Ilyen esetekben is az élőflórás kefir ajánlott. Pozitív mellékhatás a bőr, haj, körmök rugalmasságának, minőségének a javulása. Meg kell említeni, hogy magas vérnyomás esetében az érfalak rugalmassága javul, és sok esetben csökken a magas vérnyomás, ezért időről-időre konzultálni kell a háziorvossal, hogy a vérnyomás csökkentő gyógyszereket ehhez igazítsa.

Gyerekeknek adható-e?

Igen, sőt a gyors növekedés ideje alatt kifejezetten előnyös. Már 3 éves kortól adható, akár a kapszulából kivéve a töltet bármilyen erős ízű ételbe belekeverhető (kefir, joghurt, lekvár, méz stb.)

Állatoknak adható-e?

Igen. Kutyák, macskák, kis emlősök, madarak esetében is kedvezőek a tapasztalatok. A hasonló, állatok számára gyártott készítményekhez képest magasabb minőségű és koncentráltabb hatóanyagtartalma teszi kedvezőbbé.

Miért a Seatone termékeket válasszam az olcsóbb kagylókészítmények helyett?

Mert a Seatone volt a világon az első kagylóból készült étrend kiegészítő márka, több mint 35 éve van jelen a világpiacon, Magyarországon is ez volt az elsőként bevezetett kagylókészítmény, így a legtöbb tapasztalattal rendelkezünk. Ebből adódóan a legtöbbet vizsgált készítmény. A kagyló készítményekre vonatkozó tudományos munkák jelentős részét Seatone-nal végezték. Állandó jó minősége a magas szintű gyártási technológiájának és ellenőrző rendszerének köszönhetően garantált.

Mi a Biolane- Active GLME?

A Seatone gyártási technológiájának és alapanyag minőségének köszönhetően minden más újzélandi kagyló készítménytől különbözik. Az alapanyag a legjobb tenyész vizekből (Coromandel partok)származik, a kagyló húsnak csak a biológiailag aktív 20%-át tartalmazza, ami csökkenti a felhígulást és a kagyló allergia veszélyét , ezért Biolane-Active Green Lipped Mussel Extract néven levédték a Seatone töltetét. Ugyanez a töltet egyéb természetes anyagokkal kiegészítve található a Seatone Sport Restart és Seatone Sport Endurance Extra termékekben is. Röviden a Biolane Active GLM a tisztított, koncentrált, nagy hatékonyságú újzélandi kagyló kivonatot jelenti.

Hogyan tudom beszerezni?

Megrendelheti postai utánvéttel online sani@saniprevent.hu, faxon 0622 506- 416 vagy telefonon 0622 506 415, megvásárolhatja telephelyeinken Székesfehérvár, Prohászka u. 42/a, Budapest IX. Tűzoltó u. 78-80. vagy a honlapunkon található viszonteladók listájáról kiválaszthatja az Önhöz legközelebbit (a viszonteladók árai eltérőek lehetnek!).


Galileo

Kinek, miért érdemes használni a Galileo-t?

Mindenkinek, aki fokozni szeretné erőnléti állapotát, javítani szeretné különböző fizikális paramétereit- robbanékonyság, súlypontemelkedés, izomerő, izmok munkaképessége. Fiatal hirtelen növekvő gyerekek esetében a mozgás koordináció javítására, izomépítésre. Managerek, mozgásszegény életmódot folytató, kevés szabadidővel rendelkező (vagy egyszerűen lusta) emberek fizikális állapotának karbantartására. A sérülésből lábadozóknak, hogy a leépült izmaikat gyorsabban visszaépítsék. Idősebb emberek „elesési kockázatának ” csökkentéséért, a koordinációs képesség javításáért.

Hány éves kortól lehet használni a Galileo-t?

Bármilyen életkorban használható, de az ésszerű alsó korhatár 5-6 évben állapítható meg.

Van-e ellenjavallata a Galileo használatának?

Igen. A következő esetekben nem javasoljuk a Galileo használatát:

  • mindenfajta heveny gyulladás, fertőzés
  • heveny sérülés, daganatok 
  • heveny trombózis
  • friss törések, belgyógyászati műtéteket követően
  • vesekő, epekő, hólyagkő
  • fém implantátumok, térd-, csípő protézisek
  • terhesség
  • epilepszia, pszichés kórképek esetében

Érzek-e fájdalmat a tréning során?

Nem. A gyakorlatokat csak úgy szabad végezni, hogy közben ne érezzünk jelentős fájdalmat. Enyhe érzékenység, erős izomfeszülés belefér.

Kell-e fizetni a Galileo használatért?

Igen. A használata önköltséges, sajnos a TB még nem támogatja.

Milyen gyakran és mennyi ideig érdemes használni a Galileo-t?

Az állapottól és a kitűzött céltól függően a heti egyszeri alkalomtól a mindennapi használatig terjed a skála. Alkalmanként naponta maximum 10 perc (ötször 2 perc) javallott. A kitűzött célunk eléréséig 1-3 hónap, de akár folyamatosan több évig is (élethosszig) használható.

Terhes és szoptatós kismamák használhatják-e a Galileo-t?

Terhesség esetén nem javasoljuk, szoptatás alatt minden további nélkül, sőt az elgyengült izmok, kitágult kötőszövetek mielőbbi normalizálásához kifejezetten hasznos (időtakarékos!).

Fém protézis esetén el lehet-e használni a Galileo-t?

Friss beültetések esetén kifejezetten nem. Régebbi (több mint 1 év) beültetéseknél korlátozottan, ellenőrzés mellett használható (alacsonyabb frekvenciák és 2-nél nem nagyobb amplitúdó).

Daganatos betegek használhatják-e a Galileo-t?

Nem, mert fokozhatja a szóródás veszélyt.

Műtétek után mennyi idővel használható a Galileo?

Izületi (mozgásszervi) műtétek után akár 2-3 héttel, belgyógyászati műtéteket követően 2-3 hónappal. Természetesen minden esetben ki kell kérni a műtétet végző orvos véleményét.


XCT

Hány éves kortól érdemes elvégezni az XCT-s vizsgálatot?

Az alsó korhatár 10 év, a gyors növekedésű, nyurga, izomszegény gyerekeknél, valamint ahol a szülők, nagyszülők csontritkulásosak, feltétlenül nyomon kell követni a csontfejlődést a fiatalkori csontritkulás (juvenilis oszteoporózis) elkerülése érdekében. Sajnos hazánkban a szakma ezzel a veszélyes kórformával még kevéssé foglalkozik, mert az XCT (ami lehetővé teszi a csontszerkezeti vizsgálatokat) még nem eléggé elterjedt (mindössze 3 ilyen készülék működik az országban!).

Van-e veszélye a vizsgálatnak?

Nincs. A vizsgálat a „non-invaziv” kategóriába tartozik, azaz semmilyen károsító anyag nem jut a szervezetbe. Igaz ugyan, hogy RTG sugárral mérünk, de annak mértéke nem éri el a környezetünkben folyamatosan jelen lévő un. „háttérsugárzás” mértékét. Ennek ellenére a vizsgálatot terhes nők számára nem ajánljuk.

Érzek-e fájdalmat a vizsgálat során?

Nem. A vizsgálat során nem történik semmi olyan, ami fájdalommal, vagy kellemetlen érzettel járna.

Kell-e fizetni a vizsgálatért?

Igen. A vizsgálat önköltséges, sajnos a TB még nem támogatja.

Mennyi időt vesz igénybe a vizsgálat?

Kb. 20 perc. Két részből áll, egy 10 perces tájékoztató kisfilm megtekintésével kezdődik, majd maga a konkrét vizsgálat és az eredmények kiértékelése szintén 10 percet vesz igénybe.saf

Az eredményeket össze lehet-e hasonlítani a korábbi DEXA-s eredményekkel?

Nem. A két módszer merőben különbözik , a DEXA két dimenzióban mér, így az eredményeket mg/cm2-ben , míg az XCT három dimenzióban mér és az eredményeket mg/cm3-ben kapjuk meg.

Ha csak a csuklónál mérünk, honnan tudjuk, hogy mi a helyzet a többi csontnál, pl. gerinc, csípő?

A vizsgálat szöveti szinten történik, elkülönítve mérjük meg a kétféle csontalkotót, ezáltal mindegy, hogy hol jelöljük ki a vizsgálandó „csontmintát”, a szövetek (kéreg és szivacsos) szerkezete több mint 90 %-ban megegyezik testszerte. Gyakorlati példával illusztrálva: ha egy téglából és malterből álló falnak szeretném megvizsgálni az állapotát, nem kell egyenként minden téglát és az összes maltert megvizsgálni, egy téglából és egy adag malterből is meg lehet állapítani, hogy milyen állapotban van a fal.

Milyen gyakran kell elvégezni a vizsgálatot?

Állapottól és életkortól függően 1-3 évente javasoljuk a vizsgálatok elvégzését, fiatal fejlődő szervezetnél és jelentősebb elváltozások esetében évente. A minden vizsgált személynek kiállított vizsgálati lapon az eredmények és javaslatok mellett a következő vizsgálat időpontját is feltüntetjük.

Terhes és szoptatós kismamák részt vehetnek-e a vizsgálaton?

Terhesség esetén nem javasoljuk, szoptatás alatt minden további nélkül. Talán a legfontosabb teherbe esés előtt és a szoptatás befejeztével tisztában lenni csontjaink állapotával, hogy a kellemetlen hátfájást, izületi panaszokat és a fogak tönkremenetelét ki tudjuk küszöbölni.

Fém protézis esetén el lehet-e végezni a vizsgálatot?

Természetesen igen, a protézisek semmilyen befolyással nincsenek a vizsgálatra és fordítva a vizsgálatok sincsenek hatással a protézisekre.


Leonardo

Kinek, miért érdemes elvégezni a vizsgálatot?

Mindenkinek, aki kíváncsi mindenkori erőnléti állapotára, hogy az életkorának megfelelő-e, arra, hogy hogyan változott a teljesítménye különböző edzésmunkák, rehabilitációs tevékenységek elvégzésével. Sérülésből lábadozóknak annak eldöntésére, hogy mikor kezdheti el a megszokott tevékenységét (terhelést) a sérülés kiújulásának komolyabb veszélye nélkül. Optimális egyéni Galileo-s edzéstervek készítéséhez, eredményének ellenőrzéséhez. Idősebb emberek „elesési kockázatának „, a koordinációs képesség megállapításához. 

Hány éves kortól érdemes elvégezni a vizsgálatot?

Bármilyen életkorban elvégezhető, de az ésszerű alsó korhatár 5-6 évben állapítható meg. Referencia (Európai átlag), összehasonlító értékek csak 20 év fölötti személyek esetében állnak rendelkezésre.

Van-e veszélye a vizsgálatnak?

Nincs, de sérült, korlátozott mozgásképességű, valamint idős személyek számára csak a „székről felállási” tesztet javasoljuk.

Érzek-e fájdalmat a vizsgálat során?

Nem. A vizsgálat során nem történik semmi olyan, ami fájdalommal, vagy kellemetlen érzettel járna.

Kell-e fizetni a vizsgálatért?

Igen. A vizsgálat önköltséges, sajnos a TB még nem támogatja.

Mennyi időt vesz igénybe a vizsgálat?

Kb. 5-10 perc a kiértékeléssel együtt.

Milyen gyakran kell elvégezni a vizsgálatot?

Állapottól és életkortól függően fél- egy évente javasoljuk a vizsgálatok elvégzését. Sportolók esetében a felkészülési szakaszoknak megfelelően. Rehabilitáció végeztével az eredmények ellenőrzésére. Galileo-s kezelések előtt az egyéni edzés terv megírásához és végeztével az eredmények ellenőrzéséhez.

Terhes és szoptatós kismamák részt vehetnek-e a vizsgálaton?

Terhesség esetén nem javasoljuk, szoptatás alatt minden további nélkül

Fém protézis esetén el lehet-e végezni a vizsgálatot?

Természetesen igen, de csak a „székről felállási” tesztet javasoljuk.