Mozgásszervi program

A mozgásszervi problémák, a modernkor emberét fenyegető „legnagyobb veszély” kategóriába sorolhatók. Megváltozott életmódunk, táplálkozási szokásaink, genetikai hátterünk mellett számos egyéb ok is szerepel kialakításukban. Jelentősen rontják életminőségünket, komfortérzetünket, valamint munkaképességünket.   Az utóbbi időben azt észleljük, hogy már egyre fiatalabb korban jelentkeznek. Közös jellemzőjük az „alattomosság”, mire a különböző tüneteket észleljük, vagy tudatosítjuk magunkban, már a folyamat jócskán előrehaladott ezért a védekezés jóval nehezebb. A korai felismerésnek döntő szerepe van a megelőzésben.
 A legtöbb mozgásszervi probléma hátterében valamilyen hiánybetegség is feltételezhető, ezért az esetek 70-80 %-ban a porc- és csontépítést segítő étrend kiegészítők adagolásával jó eredményeket érhetünk el.

 A SPMP keretében:

  1. a korai felismerést, 
  2. a folyamatok nyomon követését (monitorozását)
  3. valamint a romlás lassítását, sőt ha lehetséges különböző funkcionális étrend kiegészítők adásával és a kiegészítők beépülését segítő speciális tréninggel történő visszafordítását tűztük ki célul. 

A korai felismerést, a szűrővizsgálatainkon használt XCT 2000 perifériás computertomográf biztosítja. Ez a csúcstechnológiás készülék a csontsűrűség pontos mérése mellett, a csontszerkezet ellenőrzését, elbírálását is lehetővé teszi. Az egyetlen készülék típus jelenleg, ami valódi térbeli(3Dimenziós)mérést tesz lehetővé, így képes külön-külön megmérni a kétféle csontszövet(kéreg és szivacsos) sűrűségét. Szivacsos csontállomány vesztés bármely életkorban bekövetkezhet, aminek fontos szerepe lehet a különböző izületi bántalmak kialakulásában. Ennek tisztázása döntően befolyásolja a mozgásszervi problémák elleni védekezés sikerességét. Az XCT 2000 legnagyobb előnye az, hogy a vizsgálat alapján pontosan meg tudjuk mondani, hogy a különböző izületi problémák hátterében van-e bármilyen csontelváltozás! 

A készülék használata indokolt:

  • fiatal korban a gyors növekedés idején (10-18 éves kor)
  • középkorúak esetében (30 éves kortól) a csontvesztés beindulásának mielőbbi felderítésére
  • idős korban a csontvesztés mértékének ellenőrzésére
  • minden életkorban izületi bántalmaknál annak kiderítésére, hogy a probléma kialakításában a csontoknak van-e szerepe (van-e szivacsos csontállomány vesztés).     

A veszélyeztetett korcsoportok esetében: 14 és 20 év között mindkét nemben, valamint nőknél 35 év fölött, férfiaknál 45 év fölött évente érdemes a vizsgálatot elvégezni. Egyébként, ha az egészségi állapot nem indokolja, 2-3 évente célszerű ellenőrző vizsgálaton részt venni.
A vizsgálattal nem csak azt tudjuk megállapítani, hogy szükség van-e porc, vagy csontépítést segítő készítmények alkalmazására, hanem az optimális adagolást is beállíthatjuk, valamint az ismételt vizsgálatokkal a termékek beépülését, hatékonyságát is ellenőrizhetjük. Erre a készülék „Trend”  funkciója ad lehetőséget, ami azt jelenti, hogy a mérések mindig ugyanazon a helyen történnek (viszonyítási pont használatával) és a térbeli megjelenítés pontos képet ad a csontban történő változásokról.
A vizsgálat veszélytelen, „non-invaziv” kategóriába tartozik, annak ellenére, hogy RTG sugárral működik, mivel az alkalmazott sugárdózis nem haladja meg a környezetünkben állandóan jelenlévő háttérsugárzás mértékét.

A csontok és porcok rugalmatlansága esetén a Seatone, újzélandi taréjos zöldkagyló kivonat tartalmú kapszulát adjuk, ami magas glukózamin tartalma révén segít visszaállítani a kötő-támasztó szövetek rugalmasságát, így jelentősen javítja a szervezet mozgásképességét.

Csontvesztés esetében Sani-Prevent csontport javaslunk, ami beépülésre kész formában (kalcium hidroxyapatit) tartalmazza a kalciumot, valamint a csontépítő sejtek tevékenységét serkentő BMP (bone morphogenic protein) is tartalmazza.
Termékeink természetes alapúak, alkalmazásuk veszélytelen semmilyen mellékhatás, vagy kölcsönhatás nem ismeretes, előállításuk a legszigorúbb nemzetközi gyógyszer szabványok előírásainak betartásával történik.
  

A termékek beépülését a Galileo billegő platós, teljes test vibrációs izom-idegstimuláló készülékkel segítjük. A csontépítéshez a beépülésre alkalmas anyagok mellett arra is szükség van, hogy folyamatosan meghatározott mértékű feszültség legyen a csontokban, amit az izmok feszessége (tónusa) biztosít. A Galileo-n történő edzéssel közvetlenül is elérhetjük a csontépítéshez szükséges feszültséget, de közvetve az izmok erősítése révén tudunk igazán jelentős csontépítést elérni.
A Galileo főbb felhasználási területei- sport és egyéb sérülések rehabilitációja, sportolók képesség fejlesztése -elsősorban „gyors izmok”, súlypontemelkedés, koordináció- izmok általános karbantartása, managerek számára, „narancsbőr” és „úszógumi” leküzdése, inkontinencia stb. 

Az izomfejlesztésben elért eredményeket a Leonardo izomdinamikai mérő eszközzel tudjuk ellenőrizni. Segítségével mérhető az izomerő, a munkavégzés együttesen a két lábra, valamint külön-külön a jobb illetve bal lábra, a két láb közti %-os eltérés, a súlypontemelkedés és a robbanékonyság. A mért eredményeket össze tudjuk hasonlítani az európai átlaggal. A mérések segítségével optimálissá tehetjük a Galileo-val végzett edzésmunkát vagy rehabilitációt. 

Egyéb termékeink:

Seatone Sport Restart– csökkenti a sérülésveszélyt és segíti a sérülésekből történő gyorsabb felépülést, mert a kagyló kivonat mellett tartalmaz még két természetes aminosavat (Prolin, Glycin), melyek a kötőszövetek rugalmas rostjait javítják. Csökkenti a műtétek után kialakuló káros hegesedések veszélyét.

Seatone Sport Endurance Extra– a sportolók , managerek, idősebb emberek állóképességének fokozására a kagyló kivonat mellett tartalmaz még kreatint (izmok jobb energia ellátása) és spirulina algát ( hatására a szövetekből gyorsabban felszabadul a széndioxid így lassabban fáradnak).

Reméljük, hogy egyedülálló mozgásszervi programunkkal, kortól függetlenül minél több rászorulónak sikerül visszaadni az életkedvét, javítani az életminőségét.
 

Egyéb szolgáltatásaink:

Spineliner–  perkussziós gerincvizsgáló és kezelő eszköz

Protec– lumbális dekompresszió és csípő mobilizáció. A gravitácó természetes húzóerejének segítségével, fiziológiás kezelés végezhető mindenfajta lumbális történés esetén, kiválóan alkalmas csípőizületek mobilizációjára is.

Spinescan– segítségével objektívan mérhetők és számszerűsíthetők a különböző gerincdefektusok

                                                                Dr. Kocs Mihály,
                                                               SPMP –programgazda.